Tietoa meistä

Deadline Kustannus on rikoskirjallisuuteen erikoistunut kustantamo.
Päätuotteemme on yhteiskunnallisesti vaikuttava true crime -kirjallisuus. Julkaisemme tositarinoita yksittäisistä rikoksista, elämäkertoja sekä muuta alaan liittyvää tietokirjallisuutta. Vuonna 2022 aloitimme fiktiivisen rikoskirjallisuuden julkaisun. Kirjoissamme äänensä saavat kuuluviin niin rikoksen uhrit, rikoksen tekijät, viranomaiset sekä muut alan asiantuntijat. Ajattelemme, että jokaisen tarina on ainutlaatuinen.

Missio

Deadline Kustannuksen tavoite on olla Suomen paras rikoskirjallisuuden kustantamo. Haluamme tuoda valokeilaan näkökulmia erilaisista ilmiöistä, erityisesti sellaisista, joista on vaikea puhua. Kirjojemme tarkoitus on puhkoa ihmisten omia kuplia, ja siten teemme maailmasta paremman paikan elää. Haluamme myös, että kirjojemme avulla tarinat siirtyvät sukupolvelta toiselle, ihmiseltä ihmiselle.


Arvot

 

  • Eettisyys on toimintamme ytimessä.
  • Ymmärrämme ihmisten tekemiä vääryyksiä, mutta emme hyväksy niitä.
  • Toimimme tasa-arvon mukaisesti.
  • Arvostamme heikoimman auttamista. 

Henkilöstö

Vera Miettinen

Vera on Deadline Kustannuksen perustaja. Hän on ammatiltaan rikos- ja oikeustoimittaja, mutta työ kustantajan roolissa on imaissut mennessään. Veran mielestä parasta työssä on tarjota kirjailijoille mahdollisuus kirjoittaa kirja järkkymättömän tuen saattelemana, sekä julkaista kirjoja, joilla on oikeasti valtava yhteiskunnallinen merkitys.

Leena Seppänen

Leena on graafisen suunnittelun rautainen ammattilainen. Hänen uransa alkoi 90-luvulla WSOY:ltä ja jatkui 2000-luvulla oman yrityksen voimin. Leenalla on pettämätön visuaalinen silmä, ja hän rakastaakin kaikkea kaunista. Leena on ammatiltaan myös sisustusarkkitehti sekä DLK:n perustajan Veran äiti.

Meri-Tuuli Auer

Kustannustoimittaja Meri-Tuuli on porukkamme värikkäin ja äänekkäin yksilö, ja hän on positiivisella energiallaan omaa luokkaansa. Hän on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa ja on koulutukseltaan filosofian maisteri. Eniten Meri-Tuuli rakastaa työssään yhteistyötä kirjailijoiden kanssa ja sitä että saa oppia heiltä uutta.

Heidi Mäntylä

Kustannustoimittaja Heidi on ollut DLK:n matkassa mukana alusta saakka. Heidi nauttii työssään eniten siitä, kun kirjailijaa voi auttaa teoksen rakentamisessa alusta saakka esimerkiksi hakemalla teokseen lisätietoa netin ihmeellisistä syövereistä. Heidi on koulutukseltaan filosofian maisteri pääaineenaan uskontotiede. Heidi on opiskellut myös kriminologiaa avoimessa yliopistossa.

Olga Badulina

Olga on graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Pääasiassa hän on erikoistunut kirjojen suunnitteluun yli 20 vuotta. Olgalle on tärkeää, että kirjan idea näkyy kannessa, sillä juuri se herättää hänen kiinnostuksensa tarinaan.