Kirjailijaesittelyt

Eriksson, Kenneth

Kenneth ”Kentsu” Eriksson aloitti yli 40 vuotta kestäneen virkamiesuransa vuonna 1979. Aluksi hän toimi Tullin valvontatehtävissä ja vanginvartijana. Vuonna 1982 Kentsu siirtyi Helsingin poliisilaitoksen palvelukseen ja muutaman järjestyspoliisivuoden jälkeen rikostutkinnan puolelle. Vuodesta 1991 alkaen Kentsu työskenteli väkivalta- ja järjestäytyneen rikollisuuden parissa. Pääpainopiste työssä olivat aseelliset ryöstöt, kiristykset, jengirikokset sekä paritus ja ihmiskauppa. Suoritettuaan poliisin alipäällystökoulutuksen vuonna 1995 Kentsu toimi ryhmänjohtajana. Hän matkusti työnsä puolesta paljon EU-maissa maissa ja piti luentoja sekä kansallisesti että kansanvälisesti liittyen liikkuvaan rikollisuuteen sekä paritus- ja ihmiskaupparikollisuuteen. Kentsu työskenteli rikostutkinnassa kesäkuuhun 2021 asti, jolloin hän jäi eläkkeelle.

Viimeiset 15 vuotta Kentsu on esiintynyt runsaasti julkisuudessa asiantuntijana paritus- ja ihmiskaupparikoksissa. Yhteiskunnan synkimpiin puoliin liittyvän uran vastapainona Kentsulla on kuntoilu. Hän lukee monipuolisesti, ja myös musiikki sekä teatteri kuuluvat Kentsun vapaa-aikaan. Kehitysvammatoiminta on lähellä Kentsun sydäntä, koska hänellä on kehitysvammainen poika. Kentsu kuuluu kehitysvammayhdistys DUV Mellersta Nylandin hallitukseen.

Kentsu on yhdessä toimittaja Jeanette Björqvistin kanssa kirjoittanut true crime -kirjan Kovat kadut, joka julkaistiin syksyllä 2020. Vuonna 2022 Discovery-kanavalla näytettiin Century Filmsin tuottama true crime -sarja Alamaailma, ja Kentsu toimi siinä kertojana. Kentsu on ollut myös useasti MTV:n suositun Rikospaikka-ohjelman vieraana.

Keväällä 2023 julkaistiin Kentsun ja Petri Rainialan teos Rahaan kahlitut – alamaailman prostituutio Suomessa. Kirja kertoo tositarinoita ihmiskauppa- ja paritusrikoksista.