Huumesyyttäjä — Rikosvastuun toteuttaja

Ruuth, Anna-Riikka
Nimeke: Huumesyyttäjä — Rikosvastuun toteuttaja
Tekijät: Ruuth, Anna-Riikka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527492680
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 1.3.2024
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Deadline Kustannus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 264
Tuoteryhmät: Kirjat
True crime
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: syyttäjät, huumausainerikokset, rikosasiat, rikollisuus, huumeet, järjestäytynyt rikollisuus, moottoripyöräjengit, oikeus (oikeudenala), henkilöhistoria
Avainsanat: Huumeet, Järjestäytynyt rikollisuus, Oikeus, Syyttäjä, Työelämäkerta
Satudarahin oikeudenkäynnin aikana kävi ilmiselväksi, että useat henkilöt olivat peloissaan. Yksi uhreista jopa soitti minulle ennen oikeudenkäyntiä, koska hän pelkäsi tulla paikalle. Rauhoittelin häntä ja kerroin, ettei oikeudenkäyntipäivänä tule tapahtumaan mitään sellaista, jota olisi syytä pelätä. Totesin hänelle, että olenhan minäkin siellä yksin kaikkia syytettyjä vastaan, koska sitä työni on. 

Lady Justice on oikeudenmukaisuuden symboli – silmät sidottuina hän edustaa totuutta ja puolueettomuutta. Näiden periaatteiden mukaan toimii myös huumausaine- ja järjestäytyneen rikollisuuden erikoissyyttäjä Anna-Riikka Ruuth. Häntä on kutsuttu legendaarisen syyttäjän Ritva Santavuoren nuoremmaksi reinkarnaatioksi, eikä Ruuth todellakaan nauti suosiota vankiloiden muurien sisällä.

Tässä kirjassa Ruuth kertoo yli 15 vuotta kestäneestä urastaan syyttäjänä. Siihen kuuluu laajoja jengijuttuja, kuten Cannonball- ja United Brotherhood -rikollisryhmien lakkauttaminen sekä ennakkotapausluonteiset Sipulikanava- ja Silkkitie -jutut. Lisäksi Ruuth kertoo pienemmistä ja erikoisista tapauksista – oli kyse sitten ”taivaalta pudonneesta” huumekassista tai kääretorttuohjeiden käytöstä koodikielenä. Samalla kirja on tositarina siitä, miten koulukiusatusta tytöstä kasvoi alansa rautainen ammattilainen, joka ei anna kenenkään kävellä ylitseen.

Erikoissyyttäjä Anna-Riikka Ruuthin työssä on yksi tavoite: rikosvastuun toteuttaminen.


Suosittelemme myös tuotteita