Itsemurhakuningas

Nurmi, Petri
Nimeke: Itsemurhakuningas
Tekijät: Nurmi, Petri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527492727
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 3.7.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 3.7.2024
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Deadline Kustannus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Etusivu
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
"Nikander sai kylkeensä kumiluodin ja hän parkaisi. Hän käännähti selälleen kylkeä pidellen. Sellin katossa räpsyi hehkulamppu kyynelkaasun keskellä. Silmämunat olivat tulessa. Nikander sulki silmänsä ja toivoi olevansa jossakin muualla. Hän pidätti hengitystään. Edeltävät kaksi kuukautta olivat olleet silkkaa painajaista: kuumilta roskilta löyhkääviä sellejä, syömäkelvotonta ruokaa, korventavaa kuumuutta, ahtautta ja vainoharhaisuutta. Nikander katsoi edessä makaavan sandaalinpohjien aaltomaista kuviointia. Niissä luki Ipanema. Ympärillä oli huutoa ja sekasortoa. Oli vaikeata osoittaa tarkalleen sitä kohtaa, jolloin kaikki oli alkanut mennä pieleen, mutta jostain oli aloitettava."

Petri Nurmen romaani Itsemurhakuningas jatkuu siitä, mihin hänen esikoisromaaninsa Vankilaromaani (Deadline 2022) päättyy. Kasperi Strömin kuolema on heittänyt kaiken ylle pitkän varjon. Lotto, Kuhalampi ja Nikander kipuilevat menetyksen kanssa. Suomessa asiat lähtevät sivuluisuun ja rikollisten tie vie Brasiliaan. Siellä kolmikko piilottelee lain kouraa. Ensin kaikki tuntuu uudelta alulta, mutta vanhat synnit seuraavat perässä. Lotto ja Nikander päätyvät pahamaineisen Urso Brancon vankilaan syytettyinä kolmoismurhasta.
Lakimies Eloa Guimarãesilla on toivoton tehtävä saada Lotto ja Nikander ulos telkien takaa. Kuhalampi selvittää taakse jättämiään sotkuja, joihin lukeutuu satojen kilojen orpona ajelehtiva huumelasti. Silmukka kiristyy koko ajan tiukemmalle.
Itsemurhakuningas koostuu kolmesta toisiinsa punoutuvasta tarinasta. Loppuhuipennuksessa Itsemurhakuningas seisauttaa veret bolivialaisessa viidakossa.

Itsemurhakuningas on moderni western, joka ei piilottele esikuviaan. Romaani yllättää lukijansa joka käänteessä eikä turvaudu perinteisistä dekkareista tuttuihin ratkaisuihin. Huumoria ja nasevaa sanailua ei puutu tälläkään kertaa. Tapahtumat kulkevat Lehtimäeltä Sao Pauloon ja Helsingistä Rostockiin.


Suosittelemme myös tuotteita