Kyllikki Saari — Paljastuksia suohaudasta

Kyösti, Jukka
Nimeke: Kyllikki Saari — Paljastuksia suohaudasta
Tekijät: Kyösti, Jukka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527396926
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 10.10.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 10.10.2024
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Deadline Kustannus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjat
Tulossa
True crime
Kirjastoluokka: 30.16 Kriminologia. Kriminaalisosiologia
Ennen julkaisematonta tietoa Suomen kuuluisimmasta henkirikoksesta!

Kyllikin katoamispäivän jälkeisenä maanantaiaamuna Lilja kertoi meijerin työntekijöille, että hänen miehensä Arvo oli ollut edellisen yön poissa kotoa. Mies oli palannut vasta aamuyöllä, ja hänen vaatteensa olivat olleet veressä. Lilja ihmetteli veren tahriman miehensä kotiintuloa. Mitä oli tapahtunut? Oliko mies tapellut? Missä hän oli ollut?

Kyllikki Saaren murha järkytti koko Suomea vuonna 1953, eikä roihu tragedian ympärillä ole sammunut vieläkään. Lähes kaikki tapahtumiin perehtyneet tuntuvat kannattavan kiivaasti tiettyä tekijäehdokasta, oli tämä sitten pappi, ojankaivaja tai mustapartainen mies. Mutta mikä on totuus? Tämä kirjaa avaa suohaudan salaisuuksia ennennäkemättömällä tavalla.

Jukka Kyösti on perehtynyt Kyllikin kohtaloon kolme vuotta. Tutkimuksiaan varten Kyösti sai käyttöönsä keskusrikospoliisin tietokoneen, joka sisälsi Kyllikin henkirikokseen liittyvää aineistoa. Lisäksi Kyösti tavoitti murhaa tutkineen konstaapelin Pentti Kankaanpään. Kyösti on myös itse käynyt suohaudalla tekemässä etsintöjä, ja tässä kirjassa hän kertoo erikoisista esinelöydöistä. Voisiko esimerkiksi suosta nostettu kivääri liittyä Kyllikin kuolemaan?

Kyösti (s. 1967) työskenteli ennen eläköitymistään räjähdesektorin asiantuntijana ja varajohtajana Puolustusvoimissa. Häneltä on aiemmin ilmestynyt Minervan kustantamat teokset Tykistökomentaja eversti Bror Kraemer (2019), Jääkärikenraali Antero Svensson (2021) sekä yhdessä Synnöve Fromin kanssa Suomalaisena SS-miehenä itärintamalla (2016).


Suosittelemme myös tuotteita