Niin pitkälle kuin kongia riittää — Vankiladuunarin muistelmat

Nurmi, Petri
Nimeke: Niin pitkälle kuin kongia riittää — Vankiladuunarin muistelmat
Tekijät: Nurmi, Petri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527492819
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.9.2023
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Deadline Kustannus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 232
Tuoteryhmät: True crime
Etusivu
Kirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vankeinhoito, rikosseuraamusala, vanginvartijat, henkilöstö, vankilat, rangaistuslaitokset, vangit, henkilöhistoria, historia, muistelmat
Puoli vuotta vangin vapautumisen jälkeen lööpit kirkuivat Kätilöopiston kahvion lehtitelineessä. Otsikossa kerrottiin joukkoampumisesta Porvoon McDonald'sin autokaistalla. Seisoin kahvikupin kanssa telineen edessä sekavin tuntein. Olin edellisyönä nukkunut vastasyntynyt poikani rinnan päällä. Nyt luin siitä, miten kolme viatonta ihmistä oli kuollut sattumanvaraisen ammuskelun seurauksena. Ampuja oli ollut samainen elinkautisvanki, jonka vapauttamiseen olin hiljattain osallistunut.

Vankeinhoitoalan sekatyömies Petri Nurmen matka Rikosseuraamuslaitoksen työsuojelupäälliköksi on vienyt miestä linnasta linnaan. Vuosien mittaan rangaistuslaitosten läpi kulkiessa Nurmen takinliepeeseen on takertunut mukaan monenkirjavia kommelluksia ja äkkivääriä tarinoita, mutta myös ymmärrystä rikollisten mielenmaisemasta.

Nurmi kertoo, millaista on tulla töihin vankilaan kuin kaalivaunun lavalta pudonneena, täysin kokemattomana. Sittemmin hän on muun muassa ollut ottamassa kiinni peräti neljää vankikarkuria ja häätämässä kiinalaisturisteja Suomenlinnan vankilan ruokalasta. Millaista oli arki Seutulan työsiirtolassa, josta Irwin Goodmankin lauloi? Millaisena näyttäytyy vankeinhoito suomalaisen silmin Kosovossa tai Turkissa?

Petri Nurmen työelämäkerta on samaan aikaan hullutteleva ja asiantunteva katsaus vankeinhoidon virkamiehen mielenliikkeisiin. Häneltä on aiemmin julkaistu fiktiivinen rikoskertomus Vankilaromaani.


Suosittelemme myös tuotteita