Koskelan teinisurma

Palmén, Tiia
Nimeke: Koskelan teinisurma
Tekijät: Palmén, Tiia (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527396988
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 21.9.2022
Hinta: 11,70 € (10,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Deadline Kustannus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tuotem. kuvaus: Mukana lisätty jatko-osa
Sivumäärä: 296
Tuoteryhmät: True crime
Pokkarit
Kirjat
Kirjastoluokka: 37.42 Lasten ja nuorten huolto ja suojelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: henkirikokset, murha, tappaminen, pahoinpitely, väkivalta, heitteillejättö, ryöstö, hyväksikäyttö, kiusaaminen, koulukiusaaminen, alaikäiset, syytetyt, oikeustapaukset, rikosprosessi, esitutkinta, oikeudenkäynti, nuoret rikoksentekijät, uhrit, autismikirjon häiriöt, huostaanotto, nuortenhuolto, lastensuojelu, lastenkodit, koulut, vastuu, virheet, nuoret, ongelmakäyttäytyminen, päihdeongelmat, omaiset, traumat, henkilöhistoria
Avainsanat: koskela, nuoriso, väkivalta, väkivaltarikokset, lastensuojelu, oikeusprosessi, tuomiot, mielentilatutkimus, elinkautinen vankeus, poliis, oikeudenkäynti, motiivi, syyntakeettomuus, syyntakeisuus, yhteiskunta, nuorisopsykiatria, vankeinhoito, nuoret rikoksentekijät, ongelmakäyttäyttäytyminen, päihdeongelmat
Kovakantinen kirja, 2021

13,90 €

Oikeusprosessi on nyt saatu päätökseensä. Koskelan henkirikos ei kuitenkaan unohdu koskaan. Kirjan jatko-osa kertoo tarinan nyt loppuun asti.

Helsingin Koskelassa joulukuussa 2020 tapahtunut teinisurma oli yksi 2000-luvun järkyttävimmistä henkirikoksista. Sen murheelliset olosuhteet ja järjetön väkivalta järkyttivät kaikkia. Kolme teinipoikaa murhasi 16-vuotiaan pojan sadistista väkivaltaa käyttäen, ja tutkinnassa selvisi, että uhria oli pahoinpidelty monta kertaa jo ennen henkirikosta.

Koskelan teinisurmaa käsittelevässä kirjassa kerrotaan tapahtumien kulku tarinallisessa muodossa.

Kirjan tiedot perustuvat viranomaislähteisiin, kuten poliisin esitutkintaan, oikeudenkäynnin aineistoon ja haastatteluihin. Kirjan tarkoituksena ei ole etsiä syyllisiä, vaan kertoa siitä, mikä kaikki johti raakaan rikokseen. Uhrin elämä loppui aivan liian aikaisin, mutta hän ansaitsee sen, että me muut edes otamme siitä opiksi ja kuuntelemme hänen tarinansa.

Kirjan uudessa jatko-osassa palataan niihin kysymyksiin, jotka jäivät ensimmäisessä osassa avoimiksi: mikä oli teon motiivi? Olivatko nuoret syyntakeisia? Mitä heille tapahtuu vangitsemisen jälkeen? Miksi uhrin suojelemisessa epäonnistuttiin niin koulussa kuin lastensuojelussakin? Kuinka yhteiskunta voi ehkäistä nuorten tekemää ja kokemaa väkivaltaa? Toimittaja Tiia Palmén perehtyy oikeuden asiakirjoihin ja haastattelee jutun syyttäjää, nuorisopsykiatriaa ja vankeinhoidon ammattilaisia. Yhdestä asiasta he kaikki ovat samaa mieltä: Koskelan tapahtumat eivät saa toistua.

Kirjan kirjoittaja työskentelee rikostoimituksen päällikkönä MTV Uutisissa.


Suosittelemme myös tuotteita