Sairaan hyvä hoitaja — Tarinoita lastensairaalasta

Saarijärvi, Liisa
Nimeke: Sairaan hyvä hoitaja — Tarinoita lastensairaalasta
Tekijät: Saarijärvi, Liisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524070102
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 14.8.2024 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 14.8.2024
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Deadline Kustannus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjat
Tulossa
Työelämäkerrat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Vertti otti viimeiset henkäyksensä läheisten läsnä ollessa. Lääkäri antoi lopulta luvan hengityskoneen sammuttamiselle. Sammutin koneen ja otin saturaatiota mittaavan mittarin pois lapsen sormesta. Emme tarvinneet enää lukemia. Niillä ei olisi mitään merkitystä. Omaisten tuskaa oli vaikea katsoa vieressä. Huomasin äidin poskelle vierivien kyynelten kasvavan yhä isommaksi puroksi.

Yliopistollisten sairaalan lastenosastolla hoidetaan alaikäisiä potilaita mahavaivaisista vauvoista syömishäiriötä sairastaviin teini-ikäisiin. Kahta samanlaista potilasta tai päivää ei ole, eikä päivystysosasto koskaan nuku. Vastaan on tullut niin aivokasvaimia, haavanhoitoa kuin seksuaalirikostutkimuksiakin - unohtamatta kulttuurien yhteentörmäyksiä ja juopuneita 12-vuotiaita.

Liisa Saarijärven työelämäkerta on lämmin ja sydämellinen kertomus lasten sairaanhoidon arjen iloista ja surullisemmistakin hetkistä. Kirja on myös kunnianosoitus kaikille sairaanhoitajille, jotka tekevät potilaiden hyväksi kaikkensa päivästä ja yöstä toiseen. Samalla Saarijärvi kertoo, kuinka hoitajat saadaan pysymään alalla ja kuinka turvallinen sairaanhoito voidaan taata nyt ja tulevaisuudessa.

Tamperelainen Liisa Saarijärvi tunnetaan true crime -podcastista Kuolemaantuomitut. Häneltä on aiemmin julkaistu teokset Kuolemaantuomitut - Neljän naismurhaajan tarina (Deadline Kustannus 2022) sekä Kuolemaantuomitut sarjamurhaajat (Into Kustannus 2023).


Suosittelemme myös tuotteita