Syyntakeettomat — Jätetään rangaistukseen tuomitsematta

Lahtinen, Elli
Nimeke: Syyntakeettomat — Jätetään rangaistukseen tuomitsematta
Tekijät: Lahtinen, Elli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524070188
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 14.9.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 14.9.2024
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Deadline Kustannus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjat
Tulossa
True crime
Kirjastoluokka: 33.5 Rikosoikeus
Timo kuunteli puhelimessa, kuinka Pian puhe lakkasi. Tuli muuten hiljaista, mutta tuuli suhisi linjalla. Sinä yönä oli tuulista ja sateista, jopa myrskyistä. Puhelu jäi auki, eikä Pia enää vastannut Timon huuteluihin. Taustalta ei kuulunut mitään muita ääniä. Timo ei kuullut kenenkään toisen henkilön puhetta, eikä kuulostanut siltä, että Pia olisi esimerkiksi kaatunut.

Hän katkaisi puhelun ja soitti vaimolleen uudelleen. Pia ei enää koskaan vastannut.Käräjäoikeus toteaa tekijän syylliseksi henkirikokseen, mutta jättää tuomitsematta hänet vankeusrangaistukseen syyntakeettomuuden takia. Mitä tämä oikein tarkoittaa? Miten tuomioistuin voi jättää henkirikoksen tekijän tuomitsematta vankeuteen?

Lahtelainen yleislääkäri ja Murhan anatomia -podcastista tunnettu Elli Lahtinen käsittelee esikoisteoksessaan syyntakeettomuuden syitä ja seurauksia. Lähes aina syyntakeettomuuden taustalla on vakava mielenterveyden häiriö, mutta se ei kuitenkaan vapauta henkirikoksen tekijää vastuusta. Vankilan sijaan hänen määränpäänsä on pakkohoito. Tarinat ammuskelusta Punavuoren ampumaradalla, Tesoman vuosiksi pimeäksi jääneeksi henkirikoksesta ja kuuluisasta Niuvanniemen sairaalasta osoittavat, ettei mikään syyntakeettomuudessa ole yksiselitteistä tai mustavalkoista.


Suosittelemme myös tuotteita