Valmis tappamaan — Kaksinkertaisen elinkautisvangin tarina

Härkönen, Rebekka
Nimeke: Valmis tappamaan — Kaksinkertaisen elinkautisvangin tarina
Tekijät: Härkönen, Rebekka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527396254
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 27.10.2021
Hinta: 13,90 € (12,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Deadline Kustannus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 216
Tuoteryhmät: True crime
Kirjat
Kirjastoluokka: 30.16 Kriminologia. Kriminaalisosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: murhaajat, rikoksentekijät, rikolliset, vangit, murha, rangaistukset, vankeusrangaistus, elinkautinen vankeus, henkirikokset, väkivaltarikokset, rikoksen uusiminen, uusintarikollisuus, väkivaltaisuus, aggressiivisuus, päihdeongelmat, persoonallisuushäiriöt, psykopatia, syyntakeisuus, mielentilatutkimus, oikeuspsykiatria, historia
Avainsanat: true crime, rikos, tieto
Olen hämmästynyt. En siitä, mitä Räty sanoo, enkä oikeastaan edes hänen käytöksestään. Rädyn rikoksia tutkiessani olen kuitenkin tehnyt sen johtopäätöksen, että hän on vaarallinen, mutta lähinnä päihtyneenä. Nyt hän istuu selvin päin raivostuneena edessäni niin, että hänen asentonsa on vieläkin jännittyneempi kuin aiemmin. Räty näyttää siltä kuin hän valmistautuisi hyökkäämään.

Pasi Räty on tuomittu kaksi kertaa elinkautiseen ja istuu edelleen linnassa. Härkönen on haastatellut Rätyä joskus Turun Sanomiin, ja silloin Räty sanoi, ettei voi tietää, tappaako hän vielä. Kirjan teon yhteydessä Härkönen meni Turun vankilaan tapaamaan Rätyä. Sen sijaan, että Räty olisi antanut haastattelun, hänen aikeinaan oli ilmeisesti vahingoittaa toimittajaa.

Räty on istunut tiettävästi Suomen toiseksi pisimmän elinkautisen eli 22 vuotta. Ensimmäisen murhan Räty teki vuonna 1990 neljälläkymmenellä puukoniskulla, ja toisen murhan vuonna 2012 oltuaan kuukauden vapaana. Oikeus tuomitsi molemmat teot raakuuden ja julmuuden perusteella murhana. Kummassakaan niistä ei ollut järjellistä motiivia.

Härkönen käsittelee kirjassa Rädyn elämänkaarta käyttäen lähteenään asiakirjoja, kuten mielentilatutkimusta, ja myös asiantuntijoiden haastatteluja. Teoksessa käsitellään myös jonkin verran muita rikollisia ja avataan Suomen oikeuskäytäntöjä. Kirjassa otetaan faktojen perusteella kantaa siihen, miksi Rädyn kaltaisia pysyvästi vaarallisia henkilöitä ei pitäisi koskaan enää päästää vapauteen.

Rebekka Härkönen on Turun Sanomien palkittu rikos- ja oikeustoimittaja.​


Suosittelemme myös tuotteita