Virallisesti syytön — Rikostoimittajan näkemys Ulvilan vyyhdistä

Palmén, Tiia
Nimeke: Virallisesti syytön — Rikostoimittajan näkemys Ulvilan vyyhdistä
Tekijät: Palmén, Tiia (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527396759
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 19.10.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 19.10.2024
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Deadline Kustannus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 200
Tuoteryhmät: Kirjat
Tulossa
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: true crime
Rikostoimittajan ainutlaatuinen selonteko Suomen kuumimmasta murhamysteeristä

Tapasin Auerin Turun vankilassa vain päivä käräjäoikeuden välituomion jälkeen. Turvatarkastuksen jälkeen astelimme kuvaajan kanssa tapaamishuoneeseen, ja hetkeä myöhemmin sinne tuotiin silminnähden pettynyt nainen. 

Auer oli sitonut hiuksensa poninhännälle. Yllään hänellä oli violetti kesätoppi ja vankilan vihreä kietaisuhame. Jaloissa oli valkoiset sandaalit. Auer kertoi olleensa niin varma vapautumisestaan, että hän oli pakannut laukkunsakin jo valmiiksi sellissä. 

Mies murhataan ja tuntematonta tekijä etsitään, kunnes syytetyn penkille joutuu leski. Nainen vapautuu, mutta myöhemmin hänet tuomitaan seksuaalirikoksesta. Murha jää edelleen mysteeriksi.
Tämän tarinan tuntevat kaikki, mutta liian monta kysymystä on jäänyt vaille vastausta.

Mitä tapahtui hätäpuhelun jälkeen? Mikä meni poliisitutkinnassa pieleen? Miten media käsitteli henkirikosta? Entä kuka todella on Anneli Orvokki Auer?
Rikos- ja oikeustoimittaja Tiia Palmén on seurannut Ulvilan murhan juonenkäänteitä alusta saakka. Hän on haastatellut Aueria kahdesti vankilassa ja kerran siviilissä. Tässä teoksessa Palmén tarkastelee mysteeriä monesta eri näkökulmasta. Hän on haastatellut muun muassa rikosoikeuden ja psykologian asiantuntijoita sekä perehtynyt esitutkinta- ja oikeudenkäyntiaineistoon perinpohjaisesti.

Anneli Auer on virallisesti syytön. Mutta mikä on totuus?
Tiia Palmén on rikos- ja oikeustoimittaja sekä MTV Uutisten rikostoimituksen sekä kotimaisen toimituksen päällikkö. Hänet tunnetaan myös suositun Rikospaikka-ohjelman toisena juontaja-toimittajana. Aiemmin Palménilta on ilmestynyt kiitelty teos Koskelan teinisurma (Deadline Kustannus, 2021).


Suosittelemme myös tuotteita